Սննդամթերքի 4 տեսակ, որոնք արագացնում են մաշկի ծերացման գործընթացը

Հայտնի բժիշկ, բուսաբույժ Նիգմա Թալիբի խոսքով՝ կան սննդամթերքի տեսակներ, որոնք մարդու օրգանիզմը կարող է չյուրացնել, ինչը կհանգեցնի մարսողական խնդիրների: Բացի այդ, նման խնդիրներ կարող են առաջանալ նաև սննդի չարաշահման դեպքում: Արդյունքում զարգանում են աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված խնդիրներ, որոնք առաջին հերթին իրենց հետքն են թողնում մարդու մաշկին:

Նման խնդիրների կանխարգելման համար մասնագետը նշել է, թե սննդամթերքի որ տեսակներն են նպաստում մաշկի ծերացմանն ու մաշկային տարբեր խնդիրների առաջացմանը:

Ալկոհոլ

Ալկոհոլային ըմպելիքների հաճախակի գործածությունը հանգեցնում է մաշկի ջրազրկման, ծակոտիների լայնացման, կոպի իջեցման, կնճիռների առաջացման, ինչպես նաև աչքերի կարմրածության: Ալկոհոլն ու դրանում պարունակվող շաքարը քայքայում են կոլագենը, իսկ այս սպիտակուցը պատասխանատու է մաշկի երիտասարդության, առաձգականության ու գեղեցկության համար:

Շաքար

Շաքարի չարաշահումը նպաստում է կորյակների ու կնճիռների առաջացմանն ու մաշկի առաձգականության կորստին: Շաքարը վնասում է կոլագենային մանրաթելերը, ինչն արագացնում է մաշկի ծերացման գործընթացը: Բացի այդ, այն ազդում է նաև մարսողության ու օրգանիզմում ճարպի տեղաբաշխման գործընթացի վրա:

Առավել մանրամասն՝ tert.am կայքում: